Mailbox statistieken

Door Oogje op vrijdag 8 juli 2016 16:37 - Reacties (2)
CategorieŽn: Exchange, Powershell, Views: 2.241

Voor een klant ben ik bezig met een overzicht van de Top15 mailboxen in hun organisatie. Aangezien ze al een script van Steve Goodman hebben draaien met een mooi overzicht van hun omgeving heb ik besloten wat Powershell code toe te voegen aan dat script.

De volgende oneliner leek me handig om later via HTML de output weer te geven:

PowerShell:
1
$mailboxsizes = get-mailbox -resultsize unlimited| Get-MailboxStatistics |Sort-Object TotalItemSize -Descending | Select-Object DisplayName,TotalItemSize -First 10In de testomgeving was het allemaal geen probleem maar in productie was de hoeveelheid mailboxen een probleem waardoor Powershell me de volgende foutmelding teruggaf:
Sending data to a remote command failed with the following error message: The total data received from the remote client exceeded allowed maximum. Allowed maximum is 524288000. For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help Topic
Na wat tips van Tweakers uitgezocht te hebben om bv de sessionlimit te verhogen heb ik besloten om dit allemaal niet te doen. Zodoende kan ik het script overal inzetten zonder omgevingen aan te passen.

Na een nachtje slapen besloten om de boel eerst per server af te handelen en vervolgens een totaalstaatje te maken. Dat levert het volgende stukje op:

PowerShell:
1
2
3
4
5
$servers=Get-Exchangeserver
foreach ($server in $servers){
$mailboxsizes+=Get-MailboxStatistics -Server $server| Sort-Object TotalItemSize -Descending| Select-Object DisplayName,TotalItemSize -First 10
}
$mailboxsizes = $mailboxsizes |Sort-Object TotalItemSize -Descending| Select-Object DisplayName,TotalItemSize -First 10Voordeel was ook nog eens dat de verwerking een stuk sneller ging.
Eindresultaat is verwerkt in het EnvironmentReport script van Steve Goodman (aanrader wat mij betreft)

Volgende: Renamen edb files 06-'15 Renamen edb files

Reacties


Door Tweakers user lordsnow, zaterdag 9 juli 2016 17:33

Deze Steve dus: http://www.stevieg.org/
En niet deze Steve: http://www.stevegoodman.net/

... neem ik aan :)


Reageren is niet meer mogelijk